coming soon

Online calculator BMI - bereken het ideale gewicht

Zelfs slanke meisjes gebeuren te maken over hun gewicht, en de uitdrukking "Ik ben dik" in stilte of hardop, zeg dan niet alleen ballerina's of gymnasten. En zelfs zij denken soms dat hun volumes te groot zijn! Er is echter een betrouwbare manier om te bepalen of een dergelijk probleem in werkelijkheid bestaat of alleen in uw hoofd. Hiertoe dergelijk doel - en herkend door artsen - factoren body mass index of BMI. Deze indicator bepaalt de verhouding van lichaamsgewicht en lengte van een persoon en stelt u in staat om te beoordelen hoe zij met elkaar overeenkomen. Bijvoorbeeld, BMI in het normale bereik in de eerste plaats dat de menselijke gezondheid niet door de risico's die samenhangen met overgewicht, en pas daarna wordt bedreigd - een cijfer dat de meeste harmonieus kijkt naar deze tarieven. Hoe de body mass index te berekenen

Zoals bij elke relatieve indicator vereist de berekening van de body mass index enige reserves wanneer deze in de praktijk worden gebruikt. Ten eerste kan het belang ervan het type figuur en de dikte van het botweefsel aanzienlijk beïnvloeden. En ten tweede, afhankelijk van de aanwezigheid of afwezigheid van spiermassa op hetzelfde BMI kan evenaren als een vrij strak en gespannen sport figuur.

Dit zijn natuurlijk extreme gevallen. Meestal weerspiegelt de body mass index het algemene beeld adequaat en kan het dienen als richtlijn voor gewichtsverlies.

De body mass index wordt bepaald door een zeer eenvoudige empirische relatie. Om het te berekenen, neemt u uw gewicht in kilogram en verdeelt u het in een kwadraat van groei in meters. Bijvoorbeeld, de BMI voor een meisje van 170 cm (1,7 m) en een gewicht van 54 kg, zal 18,69 zijn.

U kunt deze eenvoudige formule onthouden om zelf de body mass index te berekenen of gewoon onze calculator te gebruiken.

Bereken trouwens dat je ideale lichaamsgewicht ook heel eenvoudig is: vermenigvuldig gewoon het kwadraat van je lengte in meters met de gewenste snelheid binnen de grenzen van de norm. Laten we zeggen dat we 21 als richtlijn gebruiken. Dan met de groei van 165 cm, zou uw gewicht 57 kg (1.65²x21≈57.2 kg) moeten zijn.