U kunt opmerkingen namens zichzelf achterlaten via de diensten die door lower worden aangeboden:

Deze pagina geen commentaar. Jij kunt de eerste zijn.

Uw naam:
Jouw email:

RSS
Commentaar:
Typ de tekens: *
captcha
Verversen

Er is een veelvoud aan rekenmachinemerken. Laten we de belangrijkste merken nemen: namelijk Casio, Texas Instruments en Hewlett-Packard.

Casio

Casio is een Japans bedrijf dat is opgericht in 1957. De Casio 14-A is's werelds eerste compacte en elektrische rekenmachine. Hieronder staat een foto van de Casio 14-A-rekenmachine (we zijn nog ver verwijderd van de huidige compacte rekenmachines) :Casio is ook verantwoordelijk voor de eerste programmeerbare desktopcalculator, de AL-1000, uitgebracht in 1967:


In 1972 lanceert Casio de eerste pocket wetenschappelijke rekenmachine, de Casio FX-1 :


Eindelijk, tussen de grote datums van het Casio-avontuur in rekenmachines, is er 1985 en de lancering van de FX-7000G, de eerste grafische rekenmachine :


Texas Instruments

Het op een na grootste merk van rekenmachines is Amerikaans: het is Texas Instruments. Het is een bedrijf dat werd opgericht in 1941.Hewlett-Packard

Hewlett-Packard is een ander geweldig merk van rekenmachines. Het is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht in 1939. In hetzelfde jaar lanceerde Casio, in 1972, Hewlett-Packard (ook HP geheten) een zakrekenmachine. Deze rekenmachine is de HP-35 :


In 1981 bracht Hewlett-Packard de HP-12C uit. Het is een financiële calculator. Het heeft het onderscheid dat het altijd wordt geproduceerd. Het is bijna identiek aan het originele model uit 1981 :